muziek voor de schemering

Photo credit: muziek: <a href="https://www.flickr.com/photos/chrisandautumn/7032688781/">chrisjtaylor.ca</a> via <a href="http://foter.com/">Foter.com</a> / <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/">CC BY-NC</a>
Als het avond wordt, wordt de wereld een klein beetje stiller. De dag is klaar met werken en eigenlijk is er geen beter moment om even stil te zitten en iets moois te horen. Dit is een lijstje van de mooiste liedjes voor dat moment. Het is muziek om bij weg te kruipen. Zittend of liggend op de bank of op de grond.

Muziek voor bij thee. Heel veel thee, en kaars en poes. En dan luisteren. Lang, ademloos luisteren naar ritme en melodie en mooie woorden..

Palindrome Hunches | Neil Halstead

Do geese see god? (I don’t suppose they do)

Dit is echt heel mooi. niet alleen om de gitaar en de piano, maar ook om de teksten. Ieder nummer op dit album is meer dan de moeite waard, maar ik heb elke keer zoveel plezier met de palindromen (huh? wat zijn dat?) Als je toch aan het luisteren bent; Wittgenstein’s Arm.

Safe Travels (don’t die) | Lisa Hannigan

Don’t dabble on hights on caffeine

In de muziek van Lisa Hannigan zit een heel klein Iers accent. Het is juist dat randje op haar stem wat het zo fijn maakt om naar de luisteren. Safe Travels is dromerig en gelaagd met een tekst waarvan ik altijd denk dat het dingen zijn die haar opa tegen haar zei voor ze op tour ging. Geen idee of dat waar is, maar het is wel een mooi idee..

Twentytwofourteen | The Album Leaf

Zo mooi dit. Het is een instrumentaal album, maar ik mis de tekst geen moment. De opbouw van dit nummer is schitterend. Het hele album is overigens enorm de moeite waard en luistert als een verhaal. Alleen al om dit album wil ik nog een hoogpolig  vloerkleed, zodat ik liggend kan luisteren.

A Certain Light | Josh Ritter

She only looks like you in a certain kind of light. When she holds her head just right.

Ik ben zo dol op dit soort melancholie. Het is een liedje voor een oude liefde, waarin hij aan haar vertelt hoe het nieuwe meisje maar een klein beetje op haar lijkt. Zodat hij haar niet te hard hoeft te missen…

Leave A Light On | Marble Sounds

Don’t run just to get there on time

De hekkensluiter, en de perfecte afsluiter. Het is  zo’n lied waarin alles klopt. De piano en de zang en de tekst en dan op het eind die dwarsfluit die zo verschrikkelijk perfect past bij de stilte van de avond. Diep ademhalen en opgefleurd de avond in…

Welke muziek luister jij met thee en kaars en poes?

Photo credit2 thoughts on “muziek voor de schemering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *