Tartaar van makreel met avocado

salade met tartaar van makreel en avocado

Makreel uit de Noordzee is een duurzaam gevangen vis. Lees hier het artikel over duurzaam gevangen vis.  Met dit recept maak je een heerlijke, gezonde en duurzame lunch. 

Ingrediënten:

voor 2 personen:

  • 1 gerookte makreel
  • 1 avocado
  • 2 geraspte wortels
  • veldsla of rucola
  • handje olijven
  • (vijgen)balsamico
  • 1 eetlepel goede, extra vierge olijfolie

Maak eerst de makreel klaar. Dat gaat het best door de kop te verwijderen, en daarna de huid eraf te pellen. Moeilijk is het niet, het kost wel een klein beetje tijd. Vergelijk het met het pellen van een ei.

Wanneer je de vis hebt ‘gepeld’ kun je gemakkelijk de grote stukken van de graat tillen. De kleine stukjes moet je min of meer ‘ redden’ door met je vingers eventjes te prutsen tot je alles hebt.

Zet de makreel even opzij in een schaaltje of op een bord.

Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees eruit en snij het in ongelijke stukjes van ongeveer een centimeter lang en breed. Voeg zout en peper toe naar smaak, daarna mengen met de makreel. De makreel is erg zacht en voegt zich mooi naar de stukken avocado. Je kunt het bord daardoor extra mooi opmaken door een vormpje te gebruiken:

salade met tartaar van makreel en avocado

Rasp de wortel, snij de olijven in plakjes en maak de veldsla schoon als dat nodig is. Maak vervolgens het bord op met de sla, wortel en olijven, gemengd met de olijfolie. Leg de makreeltartaar op het bord en garneer met de balsamico.

Je maakt hier gemakkelijk een avondmaaltijd van door de salade met krieltjes uit de oven te serveren, of met frietjes van zoete aardappel.

Eet smakelijk!

Psst: Laat een reactie achter en vertel wat je ervan vindt!2 thoughts on “Tartaar van makreel met avocado”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *